Ana Menü

Türk Devletlerinin Lider Anlayışı

Başlatan Simurg, Ekim 03, 2008, 20:41:51

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

TÜRK DEVLETLERİNİN VE LİDERLERİNİN ANLAYIŞLARI

Türk hakanı Atilla şöyle der : "Bir Hun için iyi olan herşey aynı zamanda kavim ve ulus için de iyi olmalıdır. Benzer şekilde kavim ve ulus için iyi olan herşey bir Hun için de iyi olmalıdır." Türk liderin bir başka sözü :"Hunların bütün hasımları düşmanları değildir."

Orta Asya'nın tamamına egemen olan II. Göktürk Devletinin hakanı Bilge Han Orhun Anıtlarında (732) şöyle diyor : "Zamanı Tanrı yapar Tanrı yaşar. İnsanoğlu ölümlüdür. Türk Milleti için gece uyumadım, gündüz oturmadım. Kardeşim Kül Tigin ve iki Şad ile ölesiye bitesiye çalıştım. Milletimi ateşe, suya düşürmedim. İlimde (ülkemde) huzursuzluk kalmadı."

Son Türk İmparatorluğu olan Osmanlı Devletinin padişahlarının insanlara, Gayri Müslim'lere davranışlarındaki güzelliklerin üzerinden çok zaman geçmediğinden halâ hatırlanıyor. Bu konuda sadece Rumen popescu Ciocanel'in "Revue du Monde Musulman" dergisinin Aralık 1906 sayısındaki yazısından bir bölüm aktarmak yeterli olacaktır kanısındayım. "Fatih bir millet olan Türkler, idareleri altındaki çeşitli milletleri türkleştirmeye çalışmamış, onların din ve geleneklerine saygı göstermiştir. Romanya için Rus veya Avusturya yönetimi yerine Türk idaresi altında yaşamak bir şans olmuştur. Zira, aksi taktirde bugün Rumen milleti diye bir millet olmayacaktı.

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

ZeMaHŞeR

aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.