Ana Menü

Türk Kahvesi

Başlatan Simurg, Eylül 29, 2008, 21:23:27

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

Türk Kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.
Kahvenin kökeni araştırmacılar tarafından 14. yy başlarında Güney Habeşistan'dan tüm dünyaya yayıldığı şeklinde belirtilmiştir. Bunun kaynağı da etimolojik olarak kahve ile yakın benzerlik gösteren Güney Habeşistan'daki Kaffa yöresi gösterilmektedir.

Tarihi
1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirdi. Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı. İlk olarak Tahtakale'de açılan ve tüm şehre hızla yayılan kahvehaneler sayesinde halk kahveyle tanıştı. Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurdu.
Saray mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı. Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu. Kısa sürede, gerek İstanbul'a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa'yı oradan da tüm dünyayı sardı.

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

keskinli

filitr kahveyi degismem hic bi kahveye ama türk kahveside lezzetli
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

BJK_Kübra

çok severim valla Türk kahvesini içmeden duramam tek geçiyorum :)
Elbet Bir Gün Toprak Olup Gideceğiz, BEŞİKTAŞLI Doğduk BEŞİKTAŞLI Öleceğiz...

www.bbskd.org

ZeMaHŞeR

içmem.. nasıl bişi...
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

CR7

nescafe hergün içerim ama Türk kahvesi 40 yılda bir
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

BJK_Kübra

Valla süper bişey evde izim hergün içilir ordan küçüklükten beri yaparım ustalaştım artık çokta seviyorum nescafeyide severim ama Türk kahvesi bi tanedir =))

www.bbskd.org

ZeMaHŞeR

Alıntı yapılan: BJK_Kübra - Eylül 29, 2008, 21:34:21
Valla süper bişey evde izim hergün içilir ordan küçüklükten beri yaparım ustalaştım artık çokta seviyorum nescafeyide severim ama Türk kahvesi bi tanedir =))

zaten sözün var.. Yapcaksın bana :D

BJK_Kübra

Alıntı yapılan: MuRaT - Eylül 29, 2008, 21:35:37
Alıntı yapılan: BJK_Kübra - Eylül 29, 2008, 21:34:21

zaten sözün var.. Yapcaksın bana :D

ne zaman söz verdim :) tamam yaparım da :)

www.bbskd.org

ZeMaHŞeR

Ben diyomda inanmıyon yaşlandın.. akşam dedin ya :D

kahve içiyom.. Buyur gel die :D

BJK_Kübra

tamam tamam hatırladım :D

www.bbskd.org

gounited

Iceride USA kahveci turk pişiriyorum. Tam guzel!!  :sigara

CR7

artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Kralkartal21

Hiç içmedim.. Bir kaç kez annemin kahvesinden bir kaç yudum höpürdetmişimdir.. :)

Ama nescafe ye bayılırım.. :)
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

carlito1903

Türk kahvesini güzel yapan birinden içerseniz asla vazgeçemezsiniz, nescafeden falan daha lezzetli geliyor bana...

Ama size esas tavsiye edeceğim kahve adına 'Mırra' denilen Arap kahvesi özellikle Güneydoğu'da bolca tüketilir, bazı kebapçılar da da bulabilirsiniz, tadı biraz acıdır ama çok lezzetlidir...

carsi52

Türk kahvesi nasıL hiç içmessiniz ya :)
Türk kahvesi içiLmez mi.
Bölünür senin için uykular!