Ana Menü

Mehmet Topal'ın talibi var!

Başlatan Non Mollare Mai, Temmuz 10, 2008, 16:41:12

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onaT

oyun zekası yok çünkü: ön libero oynayabiliyor sadece, stoper çıktığı almanya maçında arkası boş olduğunun, hatasını kurtaracak başka adam olmadığının farkında olmadığı için 2 hata yaptı biri rüştünün hatasıyla birleşince gol oldu. diğerinde podolski dışarı salladı yoksa o a goldü.

gayet güçsüz: girdiği topu alan diyince benim aklıma servet, emre güngör, emre aşık, ronaldo gibi adamlar gelir, öyle bir özelliği yok, kimseye yapışıp topu sökemiyor.

oyun bozamıyor: evet bozamıyor, bozduğunu nereden çıkardınız anlamadım hırvatistan maçında adamlar akın akın geldi ortadan. stoperler kesti, o değil.

orta açabilmesi gerekir, sonuçta langırt değil bu, hep aynı yerde durmazsın, yeri gelir sağ çaprazdan orta açman gerekir.

ayrıca sadece ön libero oynayabiliyor çünkü, stoperde fazla hata yapıyor, kanatlarda oynamıyor... (örn: holosko sağ kanatta, çift forvette, santrafor oynar, kurtuluş, stoper, sağbek, önlibero oynar)

Non Mollare Mai

Onat adam sadece ön liberoda oynayabiliyor diye sen demedin mi. :)
E o zaman stoper oynarken hata yapması normal. Bunun oyun zekasıyla bi alakası yok. Bu, o mevkinin gereklerini bilmediğinden ötürü yaptığı hatalar.

Emre Güngör ve Emre Aşık'ın top aldığını nerde gördün. Hadi Emre Güngör bi nevi ama Emre Aşık hava toplarında kesici rolü üstleniyor. Yani yerden top çaldığını görmek çok zor. Ki top çalmada Emre Güngör'le, Mehmet Topal kıyaslanamaz bile. Mehmet Topal kesinlikle çok daha üstün.

Oynadığımız maçlarda Mehmet Topal'ı bi daha izle istersen. Rakibe oyunu çok iyi daraltıyor, önündeki adama çok iyi yapışıyor ve top almasına izin vermiyor. Aldığındada direk basarak rakibin oyununu bozuyor.
Rıdvan Dilmen olsun, Ömer Üründül olsun gerek Lig Tv'de ki maçlarda gerek Atv'de ki maçlarda bu özelliğini öve öve bitiremediler..
Mehmet Topal'ın işi top kesmek, top dağıtmak ve iyi yer tutmak. Yani orta açmak değil esas işi. Yani açsada olur açmasada.

Her oyuncu her mevkide oynar diyede bi şey yok. Mehmet Topal klasik bi ön libero adamı ve en faydalı olduğu mevki orasıyken neden başka yerde oynasın. :)
edit

onaT

oyun zekası nedir abi bir anlatsana?
yeterince zeki değilsin demektir eğer arkanda adam olmadığının farkında olamadıysan bu kadar önemli bir maçta.
büyük oyuncular hemen ona göre davranır. (nobrenin vole ile gaziantep maçında çizgiden top çıkarışı gibi)

ben de sana emre güngörü iyi izlemeni öneriyorum. adam tereyağından kıl çeker gibi ceza sahası içinde alexin ayağından topu almıştı. emre aşıkın şu an ki halinden bahsetmiyorum şu an bir afet kendisi, eskiden millete kene gibi yapışırdı.

"rakibe oyunu çok iyi daraltıyor" ne demek anlamadım. bunu nasıl bir tek adam yapabilir?

rıdvan ve ömer üründülün ne dediği çok da farketmez benim için, eğer onlar beğendi diye beğendiyseniz bir şey diyemem.

son cümlelerindede zaten çok özel bir oyuncu olmadığını söylemişin, tek bir işi yapabiliyor, o da allaha emanet.

Non Mollare Mai

Şimdi şöyle bi şey var o zaman.
C. Ronaldo'yu stopere koy bakalım nasıl oynuyor. Veya Alex'i stopere çek.Böyle bi defans olur mu ? Olmaz tabi. Paso hata yaparlar. E o zaman bu adamlarında oyun zekası yok.

Eğer senin söylediğin açıdan bakarsak, her mevkide kusursuz oynayabilen bi adam dünyaya gelmedikçe her oyuncu oyun zekasından yoksundur.

Emre Güngör'ün Alex'ten çaldığı topu çok iyi hatırlıyorum ama bunlar 1 pozisyonla olacak işler değil. Örneğin ; Carlos Fener'de kafayla gol attı. Şimdi Carlos hava toplarında çok mu iyi ?

Oyun daraltma konusuna gelince; Sahada her mevkinin belirli bölgeleri vardır ve oyuncular bulundukları mevkiyi savunmakla sorumludurlar. Yerlerini kaybederlerse şayet, gol olma oranı oldukça yüksektir. Mehmet Topal'da sorumlu olduğu bölgeyi çok iyi parselliyor ve rakibe oynayacak alan bırakmıyor. Böyle olunca rakip başka yollardan kaleye gelmeyi deniyor. Buna oyun daraltma denir. Yani rakibin elini kolunu bağlıyorsun..

Ben beğendiğimi ve Rıdvan Dilmen gibi futbolu çok iyi bilen, yorumlayan birisininde Mehmet Topal'ın bu yönünü övdüğünü, beğendiğini belirttim. O beğendi diye bende beğendim gibi bir şey yok yani.

Klasik derken özel olup-olmadığını değil, bi ön liberonun yapması gereken herşeyi yaptığından bahsettim. :)
edit

onaT

niye ronaldoyu, alexi stopere çekiyorsunki ikiside ofansif orta saha. stopere kadar çekersen elbette hata yapacaktır, alakası dahi yok oynadığı yerle.
nobre orada anlık bir şey yaptı, o hareket onun iyi bir stoper olduğunu göstermez.
extreme mevkiilerden bahsetmiyorum, oyun zekası olan bir adam her hal ve şartta iyi oynar, yakın mevkiiler olan ön liberodan stopere çekildiğinde saçmalamaz.

1 tek pozisyonu yok emre güngörün, aklıma o geldi, bir çok var ve olacakta, o yüzden onu dikkatli izle dedim.

oyun daraltma dediğimiz şeyi eğer çok iyi yaptıysa neden hırvatistan o kadar rahat geldi ortadan? stoperlere neden bu kadar iş düştü?
bu kadar iyi "parsellemeyi" beceriyorsa almanya maçındada nerede olduğunu bilirdi öyle değil mi?

Non Mollare Mai

Tamam o zaman Holosko'yu koy bakalım orta sahaya. Yakın mevki sonuçta. İyi pres yapıp, iyi oyun dağıtabilecek mi ? Dağıtamaz çünkü onun işi o değil.Stoper ve Ön libero yakın mevkiler olabilir ama sorumluluk açısından bakarsak ikisininde görevleri çok farklıdır. Yani stoper olan adam ön libero, ön libero olan adamda stoper mevkisinde rahat oynar diye bi şey yok.

Savunma savunmadan değil hücumdan başlar. Hücumda hücumdan değil savunmadan başlar.

Futbol takım oyunudur. Eğer senin ileri uçtaki adamın iyi pres yapamadıysa kanat ve orta saha adamlarında oyunu iyi daraltamadıysa takım afallar. Bi tek adamla savunma yapmak akla mantığa aykırıdır. Öyle bi şey olamaz. Ama Mehmet Topal yinede o maç iyiydi ne toplar çaldı..

Dediğim gibi her mevkinin kendine göre sorumlulukları vardır. Mehmet Topal ön libero mevkisinde oynarken o alanı parsellemeyi iyi biliyor. Stoper oynamanın gereklerini bilmemesi ve hata yapması normal.[/b]
edit

akbaba71

Gsliler olunca konu hep tartışma oluyor ya   :D

Holosko niye orta saha Topal niye stoper oluyor onu anlamadım ama

Alıntı yapılan: akbaba71 - Temmuz 11, 2008, 12:27:58
Savaşcı ,rakibi bozuyor gücsüzde sayılmaz..

Zaten bu özellikler Tsl de onun başarılı olması için yeterli..

Diğerleri olmasada olur..

İngiltere içinse biraz eksikleri var erken sayılır bu sezonda burada kalsın..

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

Non Mollare Mai

Onat diyor ki Mehmet Topal stoperde çok hata yaptı oyun zekası yok.
Ama asıl mevkisi Ön libero ve oradada gayet iyi oynuyor. Yani başka mevkide yaptığı hata onun oyun zekasından mahrum olduğunu göstermez.

Bende Holosko orta sahaya geçsin mutlaka hata yapacaktır o zaman onunda oyun zekası yok dedim.

Olay bu. :D
edit

akbaba71

Konu nereden nerelere gelmiş kolay gelsin  o zaman  :)
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

onaT

holosko sağ kanat oynadı hata yapmadı.
bu da onun oyun zekasını gösterir.

sen topalın hata yapması normal diyorsun. ben anormal demiyorum zaten. sıradan bir oyuncu bence, en baştada dediğim gibi getirdiği kadarını goturuyor, çok özel bir oyuncu değil.

almanya maçındaki hatalarından dolayı üstüne üstlük gsli olmasından dolayıda en ufak sempatim yok.

çok merak ediyorum bu sene topal neler yapacak hangimiz haklı çıkacağız.=)

Non Mollare Mai

Mehmet Topal'da orta sahanın ortasında oynasın yine başarılır olur ki oynadığıda oldu.
O zaman Mehmet Topal'ında oyun zekası var. :)

Bi oyuncu hangi mevkinin adamıysa onu o mevkiyle yargılamalısın. O mevkinin gereklerini yapıyor ve başarılı oluyorsa sorun yok demektir.

Zaman gösterecek Onatcım.
edit

beckyZWICKY

Onatım bişi sorcam sence Hamitin oyun zekası varmı?
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

beckyZWICKY

var diyeceksin dimi hatta seviyorsun avatarına falanda koyuyordun galiba yanlış hatırlamıyorsam.

hamitte bekte oynayamıyor o zaman hamitinde mi oyun zekası falan yok?

unutmam gereken..

onaT

Alıntı yapılan: beckyZWICKY - Temmuz 11, 2008, 15:59:58
Onatım bişi sorcam sence Hamitin oyun zekası varmı?

elbette.
ofansif orta saha, sağ kanat, sağ bek, ön libero oynar, joker gibi adam.
onu geçtim, çek maçının son 15 dakikasında sağ bekten çıkıp 15 dakikada 3 asist yapmasıda bir gösterge.

(bekte mis gibi oynadı, bir hatasını görmedim)

beckyZWICKY

hatasınımı görmedin mi YUH maçları izlediğine eminmisin ? bekte oynarken tonla yeri boş kaldı nerdeyse tüm akınlar ordan geldi gözünü sevim yapma.

unutmam gereken..