Ana Menü

Sergen transfer oldu!

Başlatan Simurg, Haziran 16, 2008, 20:15:02

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

Sergen transfer oldu!
Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcusu Sergen Yalçın medya dünyasındaki ilk transferini gerçekleştirdi

Yaklaşık 1 ay önce futbolu bırakarak medya dünyasına giriş yapan Sergen Yalçın, Hürriyet'ten Vatan'a transfer oldu. NTV'de yorumculuk yapan Sergen'in Vatan Gazetesi'nden gelen cazip teklife 'evet' dediği öğrenildi. Sergen'in Türkiye-Çek Cumhuriyeti maç kritiği Vatan Gazetesi'nde yayınlandı. İşte Sergen'in Vatan'daki ilk köşe yazısı:

Hayatımda böyle bir maç görmedim

17 SENE profesyonel futbolculuk yapmış ve nerdeyse doğduğundan beri maç seyretmiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

Bu sonuç dünya futbol tarihine geçecek nitelikte bir zaferdir.. İlk 70 dakikayı herhangi birine izletsek ve TV'yi kapatıp maçın sonucunu sorsak, istisnasız herkes "3 veya 4 farkla Çekler kazanmıştır" yorumunu yapar.. Ama biz büyük bir mucizeye imza attık..

Gerçi hiçbir zaman durup dururken mucize olmaz.. Mucize inananların yanında olur. O kadar inandık ki, Çekler gibi savunması 'beton'a benzeyen bir takımı son 15 dakikada kum torbasına çevirdik..

TERİM'İN AGRESİFLİĞİ

ÇEKLER niye bu hale düştü? Kalecisi Chelsea'de oynayan, bütün defansı İtalya Ligi'nde forma giyen bir takımın böyle aciz hallere düşmesine kimse inanmaz.. Özellikle Arda, son 20 dakikada sol kanadı resmen felç etti.. İki antrenör yapacakları değişikliklerle maçın kaderini değiştireceklerdi..

Fatih Hoca, hem değişiklikleri, hem de kenardaki agresifliğiyle 75 dakika sahada dolaşan takımını hayata döndürdü, herkesi motive etti.. Son bölümde öyle dalga dalga saldırıyorduk ki, sağ ve sol beklerimiz açık gibi oynamaya başladı, forvetler daha ileri gidecek yer bulamadıkları için maaile rakip alanda toplandık..

Brückner de o bölümde yapamadığı şeylerle Çekler'i eve gönderdi.. Mesela 2-0 öne geçmişsin, oyunu tutmuşsun, Koller'i nasıl çıkarmazsın, Baros'u nasıl sokmazsın? Şunu söyleyeyim, Fatih Terim Çekler'in başında olsaydı adamlar şu hale düşmezlerdi.. İşte size teknik direktör farkı.. Neyse, Allahtan bu kadar aciz kaldı da 3-2'lik sonuç ortaya çıktı..

SAHANIN YILDIZI ARDA

EN iyi oyuncumuz Arda'ydı.. 62. dakikada golü yedikten sonraki bölüme, biz futbolcular "ya herro ya merro" bölümü deriz.. Yani kaybedeceğin birşey yoktur, saldırırsın.. Arda sayesinde bizim saldırmamız şuursuz ataklarla olmadı, yaratıcı organizasyonlara dönüştü.. Terim'e "imparator" dedik, Arda'yı da "futbolumuzun yeni imparatoru" olarak buradan ilân ediyorum..

Arda çok şahsiyetli oynadı, sorumluluk aldı, bizim doldur-boşalta yönelmemizi engelledi, kritik yerlerde çalımlar atıp Çek defansının başını döndürdü. Ve en önemlisi 75. dakikada attığı gol, maçın kader anı oldu.. O golden sonra biz daha çok inanmaya başladık, Çekler de korkup galibiyeti korumak için iyice geriye çekildiler.. Ve oyun tek kale maça döndü..

HAMİT GERİDE OYNAMAZ

TERİM'E tek bir eleştiri yapacağım: O da Hamit'in oynadığı pozisyonla ilgili.. Bayern Münih deli mi ki, Hamit'i sağ açıkta oynatıyor? Biz ise son 20 dakikaya kadar Hamit'i yine sağbeke hapsettik, bu çocuğun hücum atraksiyonlarından mahrum kaldık.. Yediğimiz 2. gole bakın, kademeye girmesi gereken Hamit ortada bile yoktu..

Son bölümde Terim herkese birden "ileri" deyince, Hamit gerçeği ortaya çıktı.. Üç golü de o attırdı, dinamizmini sahaya yansıttı.. Onu da ayrıca tebrik ediyorum.. Ve Fatih Hoca'ya rica ediyorum, Hırvatistan maçında Hamit'i arkada değil önde oynatsın..

Nihat, boşuna İspanya'da gol krallığına oynamadığını gösterdi.. İlk golde Cech, öyle büyük bir hata yaptı ki, zaten fizikman düşmüş olan Çekler moral açısından da sıfırlandı.. Hele galibiyeti getiren 2. golü müthiş ustalık kokuyordu..

İŞTE böyle kardeşlerim.. Türkiye'nin her zaman son 20 dakikadaki gibi cesur oynaması lazım.. Defansımız zaten sancılı.. Bir de üstüne geriden topları şişirirsek, orta sahayı felç edersek, hücuma top geçiremezsek böyle 2-0 geriye düşeriz.. Ama topu yere indirirsek tekniğimiz ortaya çıkar.. Hele de karşımızda sağlam, mücadeleci ama takoz bir rakip olursa tekniğimizle onların gücünü paramparça edebiliriz..

Çeyrek finaldeki rakibimiz Hırvatistan da Çekler gibi oynayan bir takım.. Böyle oynarsak onlar da bize dayanamaz, bir bakmışsınız yarı finale yükselmişiz..

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

kartalpenchesi

beğenerek izliyorum sergenin yorumlarını ilerde daha iyi yorumcu olcak büyük kaptan,vatan gazetesine hayırlı olsun transferi
Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene

carlito1903

Ntv'de çok güzel yorumlar yapıyor, beğenerek izliyorum :)

Spor programları futbolun f sinden anlamayan yaşlı yorumculardan kurtuluyor yavaş yavaş :)

KeePSaKe

Futbolu bıraktığı kesinleşti artık .
Since 1903