Ana Menü

Samet Aybaba ne yapti?(Ömer GÜVENÇ yazisi)

Başlatan keskinli, Nisan 15, 2008, 23:43:32

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keskinli

ömer güvencin eski bi yazisi,kaptanimizi düsman ilan edenlere ve vefali taraftarimiza sevgilerle

Beşiktaş ne zaman bir teknik direktör arayışına girişse ve gündeme Samet Aybaba ismi gelse ilk maçta tribünde şu tezahüratı atmak moda haline geldi; "Yönetim Samet'i istemiyoruz..."

Bağıranların çoğu Samet'i tanımaz bile. Onlar daha yokken ya da çocukken Samet Aybaba, Beşiktaş takımının kaptanıydı.

"Yönetim Samet'i istamiyoruz!" diye bağırıp duruyorlar ya, ben de soruyorum şimdi onlara:

"NİYE ?"

Hadi söyleyin bakalım niye? Ben anlatayım:

-Beşiktaş'ta uzun yıllar futbol oynadığı için mi?

-Beşiktaş'ta uzun yıllar kaptanlık yaptığı için mi?

-Beşiktaş, 15 yıl sonra şampiyon olurken başrolü oynadığı için mi?

-Kabadayıların cirit attığı kulüp görüntüsünde olan, buna paralel olarak da takımında kimin ne yaptığı belli olmayan futbolcular grubunu biraz da otoritesiyle toparlayıp, takım gibi takım olmasını sağladığı için mi?

-Kaptanlığında "Ben Beşiktaş'la para konuşmam" diyerek her transferde boş sözleşmeye imza attığı için mi?

-Yine kaptanlığında paralarını alamayan ve isyan etmeye hazırlanan futbolculara cebindeki son kuruş parayı bile verdiği ve susturduğu için mi?

- O yıllarda kömürü olmayan görevliye kömür aldığı, kirasını ödeyemeyen futbolcunun kirasını ödediği, kısaca ağabeylik, babalık yaptığı için mi?

-Bazı kamplarda ödemeleri cebinden yaptığı için mi?

"Yönetim Samet'i istemiyoruz" diye bağıranlar... Söyleyin hadi, devam ediyorum:

-Teknik direktör olunca gittiği her kulüpte başarılı olduğu için mi?

-Mazisini arayan Trabzonspor'u ayağa kaldırdığı için mi?

-Trabzonspor'a iki kez Türkiye Kupası'nı aldırdığı için mi?

-Gençlerbirliği'ni de kupa şampiyonu yaptığı için mi?

-Prensipli ve disiplinli çalıştığı için mi?

Neden ? Neden ? Neden ?

Samet Aybaba gelir veya gelmez, bilemem. Kararını da veremem. Ancak bu yapılanı kim veya kimler organize ediyorsa büyük haksızlık ve de ayıp.

Peki kimi istiyorsunuz?

-Yeni bir Tigana mı gelsin?

-11 puan öndeyken ileri geri konuşarak takımı darmadağın eden ve Fenerbahçe'ye şampiyonluğu hediye eden Lucescu mu gelsin? (Ki Fenerbahçe o şampiyonluğu almasaydı bugün bu yerde olmazdı)

-Kariyerlerinde en büyük kulüplerde çalışıp, en büyük başarıları kazanan Lippi mi gelsin, Capello mu? Del Bosque olayı mı yaşansın yeniden?

Yine tekrarlıyorum. Samet Aybaba gelir veya gelmez, bilemem. Kararını da veremem. Çünkü yönetici değilim. Ama yönetici olsaydım şimdiye kadar çoktan Samet Aybaba'yı (Bağıranlara rağmen) getirmiştim. Bu takımı bu saatten sonra ancak onun otoritesi, sevecenliği, gerektiğinde ağabey-baba gibi davranması ve futbol bilgisi ayağa kaldırabilir.

Samet olmasa bile yerliden yana kullanırdım tercihimi...

Ertuğrul Sağlam ismi de var gündemde. Ama ben Sağlam'ın hem tecrübe, hem de bilgi olarak Samet kadar hazır olmadığına inanıyorum. Yani erken diyorum. Tıpkı Vanspor'u şampiyon yaptıktan sonra apartopar Fenerbahçe başına getirilen Rıdvan Dilmen gibi...

Şimdi Samet'i istemiyorum diye bağıranlardan rica ediyorum, hatta yalvarıyorum. Allah aşkına söyler misiniz; bu Samet'i neden istemiyorsunuz. Söyleyin yahu, söyleyin de biz de bilelim...
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

SercanBjk

Cevap

1- 18 senede 1 15 senede 1 Şampiyonluk görümüş,takımı için can vermiş,bu kadar başarısızlığı cefakarlığı karşılamış taraftara çapulcu dediği için.

2- Kardeşinide biliyoruz onun artık Fb formasıyla dolaşıyor canlı yayınlarda!

3- Eski Samet yok artık bu güne kadarda Beşiktaşa başarılı bir hoca olacak görüntüyü vermemiştir.

4- Rıza Çalımbay Ertuğrul Sağlam örnekleri göz önündedir,Sameti isteyenler bile istemezler,bu yönetimle başarılı olamaz.

5- SEVGİLİ ÖMER GÜVENÇ KONGREDE YAPTIĞINIZ TETİKÇİLİĞİ AÇIKLARMISINIZ ?

6- Y.D Göreve geldiğinde kendiniz için ne pay biçtiniz ne dediniz açıklayın ?

7- Bu gerçekleri bizleri bilmiyoruz görmüyoruz öylemi zannediyorsunuz,sadece belgemiz olmadığı için açıklamıyoruz.

8- Y.D Aleyhinde Bi Kazım Kanat olup neden yazı yazmazsınız 

9- Samet Aybab hangi deplasmana gidip sesi kısılana kadar bağırmış,jop yemiş Beşiktaş için içeride yatmıştır.

10- Futbolunun oyununu oynadıysa Beşiktaş`ta onu Samet yaparak borcunu ödemiştir. Her iyi futbolcu her iyi kaptan iyi hoca olacak diye bi kural varsa, Rıza Çalımbay,Ertuğrul Sağlam şimdi Beşiktaşı Avrupa`da şampiyon yapmalıydı.

SEVGİLİ ÖMER BEY ! LİG TV NİN YAYIN POLİTİKASINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ ?

MİLLETİ APTAL ZANNETMEYİN APTAL OLMAYIN!

IL Capitano

Bu yönetimle, Sinanla,  Samet basa cikamaz.. Su anda bulundugu Bursada öyle basarili görunmuyor,
tsde 2 kupa bimiyorum beni tatmin etmiyor..hocalikta öyle ahim sahim gercekten bir basarisi yok..

Ertugrul hoca giderse Turk gelecegini zannetmiyorum..eger olurda illa Turk olacaks
gelebilecek bir Turk hoca var,  oda M.Denizli..ama tabii bence..

Ömer Urundul hakkinda maalesef fazla bir yorum yapamiyacagim.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

keskinli

sorun hocalik yapip yapamayacagi konusu degil
kimine göre iyi hocadir kimine görede kötü
sorun carsi grubuna bi laf etmesiyle tüm taraftarlarin ona düsman olmasidir
durup dururkende tepki vermedi
carsi grubu ona etmedigi küfür birakmadi,tabiiki tepkisini verecek
merak ediyorum bizim anelerimize o küfürler edilse,biz nasil tepki verirdik?
bana küfredilse ayni sekilde tepki veriridim,hatta daha fazlasini verirdim
ayrica insanlari görünüsüyle veya kardesinin durumuyla yargilamak ne kadar etiktir?
vefa bumudur?vefali taraftar bumudur?
besiktasin bugünkü duruma düsmesinde taraftarin payi nedir diye sorun kendi kendinize

IL Capitano

patron,

ben sportif acidan dusunmustum..
ama kufur konusunda haklisin..
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

onaT

Teknik direktör olunca gittiği her kulüpte başarılı olduğu için mi?

buna iyi güldüm.

bırakın ya bu kadarda vefa gereksiz üzülmezde bu yüzden haketmediği yerde şu an

PROFESYONEL OLUN !!

keskinli

Alıntı yapılan: Onat_delgadO - Nisan 16, 2008, 22:40:19

PROFESYONEL OLUN !!
emredersin!!!!hemen oluyoruz
profesyonel olalim,ne durusumuz kalsin,ne mazimiz,nede bizi biz yapan degerlerimiz
hatta profesyonel taraftar olalim,kim sponsorluk yaparsa onu destekleyelim

onaT

Alıntı yapılan: keskinli - Nisan 17, 2008, 13:36:07
Alıntı yapılan: Onat_delgadO - Nisan 16, 2008, 22:40:19

PROFESYONEL OLUN !!
emredersin!!!!hemen oluyoruz
profesyonel olalim,ne durusumuz kalsin,ne mazimiz,nede bizi biz yapan degerlerimiz
hatta profesyonel taraftar olalim,kim sponsorluk yaparsa onu destekleyelim

size demedim öncelikle.

ikincisi mazi için teknik direktör getirilmez.

keskinli

samet aybaba teknik direktör olsun diye acmadim bu konuyu,gündemde böyle bi konuda yok zaten
kaptanin hakkini iade etmek icin acmistim bu konuyu

onaT

erasca

Ey Ömer Güvenç Para için Beşiktaş Düşmanı Lig tv nin kölesisin...Samet Aybaba yı da al Erman ın yanına koydur...Ne seni ne de Samet Aybaba yı istemiyoruz...

gürol

ben söyleyim ne için olduğunu...
birincisi beşiktaşı yendiği zaman üzgün olmayıp beşiktaşı küçük düşürürcesine yumruk show yaptığı için.
(sivasın td si bülent feneri yenince dünyanın en iyi ikinci takımını yendik diyor)yani feneri yüceltiyor.bizim samet yumruk showlarda.
ikincisi bize yenildiği zaman hakemlerin beşiktaşı savunduğunu söylüyor.beşiktaşın böyle ucuz numaralara ihtiyacı yok felan gibilerinden kelimeler konuşuyor.

yetmez mi sizce bu kadar neden?
bana göre geçmişi önemli değil.bugünü önemli şimdi ne yaptığı önemli.
o yüzden YÖNETİM ÖNCELİKLE SENİ SONRA DA SAMETİ İSTEMİYORUZ.
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
http://gurolbjk.blogcu.com/