Ana Menü

F1 2008

Başlatan carlito1903, Mart 11, 2008, 16:19:18

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Vodafone McLaren Mercedes pilotu Heikki Kovalainen, F1 kariyerinin ilk birinciliğini Macaristan GP'sini kazanarak elde etti.

[/size]Formula 1'de sezonun 11'inci yarışı olan Macaristan Grand Prix'sini McLaren'in Fin piotu Heikki Kovalainen kazandı.

Kovalainen, Hungaroring pistinde koşulan 70 turluk yarışı Toyota'dan Timo Glock ve Ferrari'den Kimi Raikkonen'in önünde bitirerek Formula 1'de ilk birinciliğini elde etti.

Üçüncü başladığı yarışta çok iyi start alan ve liderliğe yükselen Felipe Massa, kontrollü şekilde götürdüğü mücadelede birinciliğe ulaşmak üzereyken bitime üç tur kala motoru patlayınca Macaristan'dan puansız ayrıldı.

Toyota'nın Alman pilotu Timo Glock kariyerinin ilk podyum finişini elde etti, üçüncü olan Raikkonen, klasman lideri Lewis Hamilton ile arasındaki farkı beşe indirdi ve Massa'yı geçerek ikinciliğe yükseldi.

Hungaroring'de dördüncülük Renault pilotu Fernando Alonso'nun oldu. Pole'da başlayan Hamilton beşincilikle yetindi. Startta yerini koruyamayan McLaren'in İngiliz pilotunun bitime 30 tur kala lastiği patladı.

Renault'dan Nelson Piquet altıncı, Toyota'dan Jarno Trulli altıncı ve BMW'den Robert Kubica sekizinci sırada finişe ulaşarak Macaristan'dan puanla ayrılan son üç isim oldu.

Sürücüler klasmanında Hamilton 62 puanla liderliğini koruyor, Raikkonen 57 puanla ikinci, Massa 54 puanla üçüncü ve Kubica 49 puanla dördüncü sırada.

Markalarda Ferrari 111 puanla zirvede, 100 puan yapan Vodafone McLaren Mercedes 90 puanlı BMW Sauber'i geçerek ikinciliğe yükseldi.

saldır beşiktaş

massa yazık oldu ya süper bir yarış geçiriyordu ):
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

carlito1903

Yarış Massa'nın hakkıydı ama olmadı :(

saldır beşiktaş

hele ilk turda mercedesleri geçişi harikaydı
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

akbaba71

Kovalainende ilk galibiyeti aldı  :)

Forza Mclaren Mercedes  :)
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

ZeMaHŞeR

Hamilton'a ceza geldi! Yarış Massa'nın!    Formula 1'de sezonun 13. yarışı olan Belçika Grand Prix'sini, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı ama!.. Belçika'daki Spa-Francorchamps Pisti'nde, 44 tur üzerinden yapılan yarışta Hamilton, mücadeleyi 1 saat 22 dakika 44,933 saniyede ilk sırada tamamlamıştı.Yarış sonunda kupayı Hamilton kaldırdı fakat...  Lewis Hamilton Raikkonen ile son turlardaki çekişmesine yaptığı hata sonucu 25 saniye pit cezası aldığı ve yarışı Felipe Massa 1. sırada bitirmiş oldu. FIA bu konudaki resmi açıklamayı 19.30 sularında yaptı ve Belçika Grand Prix'in galibini Massa olarak ilan etti. Bu kararın ardından Hamilton 3.sıraya gerilerken, BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld 2. sıraya yükseldi

Bu arada, Malezya ve İspanya Grand Prix'lerinin galibi McLaren Mercedes'in Fin pilotu Kimi Raikkonen, 4. sırada başladığı yarışta Kovalainen ve takım arkadaşı Massa'yı geçerek, 2. sıraya yükseldi. Yarışın bitmesine 2 tur kala, yağmurun da başlamasıyla liderliği Hamilton'a kaptıran Fin pilot, aracının kontrolünü kaybedip, duvara çarpması nedeniyle yarışa veda etti.   Sezonun 14. yarışı olan İtalya Grand Prix'si, 14 Eylül Pazar günü İtalya'nın Monza Pisti'nde yapılacak.  RESMİ SIRALAMA

1 Felipe Massa Ferrari 14.461
2 Nick Heidfeld BMW 23.844
3 Lewis Hamilton McLaren 1:22:44.933 (-25)
4 Fernando Alonso Renault 28.939
5 Sebastian Vettel Toro Rosso 29.037
6 Robert Kubica BMW 29.498
7 Sebastien Bourdais Toro Rosso 31.196
8 Timo Glock Toyota 56.506
9 Mark Webber Red Bull 57.237
10 Heikki Kovalainen McLaren
11 David Coulthard Red Bull
12 Nico Rosberg Williams
13 Adrian Sutil Force India
14 Kazuki Nakajima Williams
15 Jenson Button Honda
16 Jarno Trulli Toyota
17 Giancarlo Fisichella Force India
18 Kimi Räikkönen Ferrari
19 Rubens Barrichello Honda
20 Nelson Piquet Renault
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

Kralkartal21

Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

CR7

of raikkonen off!
ferraride kalması yarışın tek tesellimiz
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

saldır beşiktaş

Vettel bugünkü italya yarışını kazanarak tarihe geçti

ZeMaHŞeR

1 Sebastian Vettel Toro Rosso
2 Heikki Kovalainen McLaren
3 Robert Kubica BMW
4 Fernando Alonso Renault
5 Nick Heidfeld BMW
6 Felipe Massa Ferrari
7 Lewis Hamilton McLaren
8 Mark Webber Red Bull
9 Kimi Räikkönen Ferrari
10 Nelson Piquet Renault
11 Timo Glock Toyota
12 Kazuki Nakajima Williams
13 Giancarlo Fisichella Force India
14 Jarno Trulli Toyota
15 Rubens Barrichello Honda
16 David Coulthard Red Bull
17 Nico Rosberg Williams
18 Jenson Button Honda
19 Adrian Sutil Force India
20 Sebastien Bourdais Toro Rosso
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

saldır beşiktaş

İspanyol spor gazetesi Diario AS, Fernando Alonso'nun gelecek sezon için BMW Sauber ve Honda tekliflerini bir kenara iterek, Renault'da kalmaya karar verdiğini ileri sürdü.
Gazete, 27 yaşındaki eski dünya şampiyonu İspanyol sürücünün, gelecek yılki kural değişiklikleri çerçevesinde, BMW Sauber'i yakalıyıp geçeceğine inandığını yazdı.

Diario AS ayrıca, Alonso'nun BMW'nin üç yıllık bir anlaşmayla sürücüyü bağlayan sözleşme şartından da memnun olmadığını ve Renault'da kalma konusunda bunun da önemli bir etkisi olduğunu iddia etti.

Gazete, BMW'nin, gelecek sezon rekabetçi bir araçta yarışmak isteyen Alonso'ya bu hafta başında nihai önerisini ilettiğini belirtirken, Alonso'nun bu teklifi geri çevirdiğini bildirdi. Haberde, Alonso'nun 2009'da da rekabetçi olmayacağını düşündüğü için Honda'yı düşünmediği ifade edildi.

Alonso, Alman Sport Bild gazetesine verdiği demeçte, "Elbette, gelecek sene için Renault'nun dışındaki ihtimallere de bakmak zorundayım. Ancak önceliğim Renault. Fakat bunun için takımın 2009 aracında ileriye dönük önemli bir atılım yapması gerekiyor" demişti.

Kaynak: TurkiyeF1.com

saldır beşiktaş

Formula 1'in ilk gece yarışı için geri sayım başladı. Bu hafta sonu 1500 projektörün aydınlattığı Singapur sokaklarındaki özel pistte düzenlenecek yarış tarihe geçecek.
Formula 1 tarihi bir hafta sonuna hazırlanıyor. Singapur'daki yarışta, birçok yönüyle Formula 1'in ilkleri yaşanacak. Tarihin ilk gece yarışının organize edileceği Singapur'da, dev mücadeleye yine ilk kez bir ada ev sahipliği yapacak. Monaco ve Valencia'dan sonra ilk kez bir Asya şehrinde, sokak yarışı gerçekleşecek.

1950'den bu yana tarihteki 800. F1 yarış startının verileceği Singapur'un sokaklarında hazırlanan saat yönünün tersindeki 5.067 kilometrelik pisti aydınlatmak için 1500 projektör kullanılacak. 32 metre arayla yerleştirilen 240 pilon direğinden elde edilecek ışık miktarının, bir futbol sahasının aydınlatma değerinin yaklaşık dört katı parlak olacağı açıklandı. Ancak pistte yaklaşık 300 kilometrelik süratlere ulaşan pilotlar, daha önce hiç tecrübe etmedikleri gece yarışı öncesi endişelerini dile getirmekten geri durmuyorlar. McLaren'in Belçika Grand Prix'sinde aldığı cezaya yaptığı başvurusu geri çevrilen şampiyona lideri yıldızı Lewis Hamilton, Singapur'da geçişin zor olacağını belirterek, "Işıklar altında son sürat giderken geçiş kolay değil. Pistle ilgili simülatör dışında tecrübemiz yok. Bu durum, yarışın sıralama turlarının önemini artırıyor" dedi.

Singapur GP'sinde bugün antrenman turları atılacak, sıralama turları yarın TSİ 17.00'de başlayacak. 61 turluk tarihi yarış ise pazar günü TSİ 15.00'te CNN Türk'ten yayınlanacak.   

Kaynak: Milliyet

CR7

saldır beşiktaş

Formula 1'de sezonun 15. yarışı olan Singapur Grand Prix'sini, Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso kazandı.
Formula-1 tarihinde ilk kez ''gece'' gerçekleşen ve Singapur'un ilk defa ev sahipliği yaptığı yarış, Singapur Pisti'nde, 61 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa 15. sırada başlayan, 2 dünya şampiyonluğu bulunan Alonso, mücadeleyi 1 saat 57 dakika 16,304 saniyelik zamanıyla ilk sırada tamamlayarak, sezondaki ilk grand prix galibiyetini elde etti.

Yarışta, Williams-Toyota'nın Alman pilotu Nico Rosberg 2. olurken, Avustralya, Monaco, İngiltere ve Almanya Grand Prix'lerinin galibi, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton 3. oldu.

İtalya Grand Prix'sinin birincisi Toro Rosso-Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel'in 5. olduğu yarışta, Macaristan Grand Prix'sinin galibi, McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen 10., Kanada Grand Prix'sinin birincisi, BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica ise 11. olabildi.

Malezya ve İspanya Grand Prix'lerinin şampiyonu Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen de 3. sırada başladığı yarışın bitimine 4 tur kala yaptığı kaza nedeniyle mücadeleye veda etti.

Bu arada, Bahreyn, Türkiye, Fransa, Avrupa ve Belçika Grand Prix'lerinin birincisi, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, ilk sırada (pole position) başladığı yarışın 17. turunda pite girmesi ve burada benzin hortumunun kilitlenmesi nedeniyle oldukça zaman kaybetti ve ara verdiği yarışı, 13. sırada tamamlayabildi.

Markalar klasmanında, aylardır liderliğini sürdüren Ferrari'yi 1 puanla geçen McLaren Mercedes, 135 puanla birinciliğe yükseldi.

Singapur Grand Prix'sinin ardından, pilotlar ve markalar klasmanında puan durumu  şöyle oluştu:

Pilotlar Klasmanı:                     Puan   
------------------
1. Lewis Hamilton (İngiltere)         84
2. Felipe Massa (Brezilya)              77
3. Robert Kubica (Polonya)            64
4. Kimi Räikkönen (Finlandiya)      57
5. Nick Heidfeld (Almanya)            56
6. Heikki Kovalainen (Finlandiya)   51
7. Fernando Alonso (İspanya)         38
8. Sebastian Vettel (Almanya)        27
9. Jarno Trulli (İtalya)                   26
10. Timo Glock (Almanya)             20
11. Mark Webber (Avusturya)        20
12. Nico Rosberg (Almanya)           17
13. Nelson Piquet (Brezilya)           13
14. Rubens Barrichello (Brezilya)     11
15. Kazuki Nakajima (Japonya)        9
16. David Coulthard (İngiltere)         8
17. Sebastien Bourdais (Fransa)       4
18. Jenson Button (Almanya)            3

Markalar Klasmanı:                  Puan
------------------
1. McLaren                               135
2. Ferrari                                 134
3. BMW                                    120
4. Renault                                 51
5. Toyota                                  46
6. Toro Rosso                            31
7. Red Bull                                 28
8. Williams                                26
9. Honda                                   14

Sezonun 16. yarışı olan Japonya Grand Prix'si, 12 Ekim Pazar günü Fuji Pisti'nde yapılacak.

Kaynak: AA

CR7

ah raikkonen ah!

bi kurşun döktür sen en iyisi