Ana Menü

Okunası Kitaplar

Başlatan mdc, Ekim 14, 2007, 01:36:58

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KeePSaKe

Olur abi kitap piyasada yok çünkü herkes arıyor benim gibi  ;D
Since 1903

ilhan mansız_melis

Mario Mazzanti - Scacco Alla Regina (Şah Mat)   :ok
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

Banucan

Gözlerini sımsıkı kapat/John Verdon
ve tabii okumadıysanız serinin ilk kitabı olan
Aklından bir sayı tut
FEDA

ilhan mansız_melis

Alıntı yapılan: Banucan - Ağustos 04, 2012, 22:28:55
Gözlerini sımsıkı kapat/John Verdon
ve tabii okumadıysanız serinin ilk kitabı olan
Aklından bir sayı tut

Aynen.

CR7

Raslantı sonucu eline geçirdiği bir kitapla satrancın inceliklerini öğrenerek bu oyunu bir tutkuya dönüştüren ve giderek bu tutkusu yüzünden beyin hummasına yakalanan Dr.B.nin öyküsüdür görünüşte Satranç. Ama derinlerde bir veda mektubudur aslında.(Kaynak:Arka Kapak)

Bir gece. Sıradan bir geceydi. Yine salonun televizyona bakan üçlü koltuğunda uzandığım, bir elimde kahvem ve yanında en sevdiğim, çikolata kaplı bisküvilerimin bana eşlik ettiği bir geceydi. Ve aynı sıradanlıkla Okan'ı izliyordum.

Birden Okan, bu kitaptan söz etti. Bir yolcu vapurunda geçen çok güzel bir öykü oldugunu söyledi ve etkilendiğini de ekledi. Merak ettim, nasıl bir kitaptı? Okan sevdiğine göre gerçekten güzel bir kitap olmalıydı.

Çok değil, bir hafta sonra, kitabı satın aldım. Açıkçası bu kadar ince bir kitapla karşılaşacağımı bilmiyordum. Ve fiyatının bu kadar düşük olacağını da. Kitap 71 sayfa ve 7,5 TL. Şok etkisi kısacası.
Size de olur mu bilmem ama, bazen, kitabı okurken aklım başka yere gider, kendimi başka bir şey düşünürken bulurum. O sırada 1-2 paragraf okumuş olurum. Ve, o paragrafı tekrar okumadan geçtiğimde kitabın konusunu  kaçırmamış olurum, yani olayları da kaçırmamış olurum. Laf olsun torba dolsun diye yazılmış paragraflardır onlar.
İşte bu kitabın bir özelliği, okudugunuz her paragraf ayrı bir önemde. Bir cümle atlarsanız, bir sonraki sayfada ne oldugunu anlamayabilirsiniz. ''Ne alaka şimdi? Bu olay nerden çıktı?'' Diye sorular sorabilirsiniz. İşte  bu sorular ortraya çıktıgında, 1-2 sayfa geriden tekrar okumanız gerekiyor demektir.

Bu 71 sayfalık bir uzun öykü değil bence. Bu, benim tabirimle konsantre roman. 300 sayfalık bir roman okumuş gibi hissediyorsunuz kitabın son sayfalarına geldiğinizde. Hiçbir cümle boşuna kurulmamış.

Kısacası, şiddetle tavsiye ettiğim, harika bir konsantre roman.

Dipnot: Stefan Zweig'ın Yolculuklar Üzerine adlı kitabında sıra. Bittikten hemen sonra görüşlerimi paylaşacağım.

Gözde/İçimden Gelen Her Şey

http://gzdgrsu.blogspot.com/2012/03/stefan-zweig-satranc.html

cidden güzel kitap
bitirmek üzereyim ben de.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Alp Erdem

Alıntı yapılan: Ersin Develi - Kasım 24, 2011, 10:26:49
Aldığın kitaba göre puan kazanıyosun.O puanlarla istersen kitap alabiliyorsun.Mesela benim 1056 puanın var,bu puanla kitap alabiliyorum :)
Ayrıca 1 ay içinde 2 kez sipariş verirsen %5 indirim kazanıyorsun
Mesela Aklından Bir Sayı Tut
Liste Fiyatı 20 TL,Kitapyurdunda 13,05 TL

abi o puanların geçerli olduğu hediyeler tutulan kitaplar olmuyor

NoPasaran

Aclik Oyunlari..

3 seri..

Guzel seri
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

CR7

okunmayı bekleyen bi dünya kitap var
ben gittim bi dünya kitap daha aldım.
ah şu indirimler :-\

ilhan mansız_melis

ilhan mansız_melis

Tess Gerritsen'in Rizzoli&Isles serisini okuyan var mı ?

ilhan mansız_melis

Alıntı yapılan: ilhan mansız_melis - Ekim 02, 2012, 15:18:04
Tess Gerritsen'in Rizzoli&Isles serisini okuyan var mı ?

Seriye başladım. Cerrah'ı okudum çok iyiydi. Haberiniz ola. :)

NoPasaran

Metroda gördüm..

çok etkilendim arkadaki yazıdan

Aldım :)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

CR7

John Verdon Şeytanı Uyandırma okuyordum.

bunun için ara verdim.

NoPasaran

Ne anlatıyor Tümer dedim ama buymuş

"Samsunspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Milli Takım’ın ünlü orta saha oyuncusu, futbol yaşamının son yıllarını Yunanistan’da geçiren, şimdilerde televizyonda futbol yorumculuğu yapan Tümer Metin’in Zonguldak’ta geçen çocukluk günlerinden itibaren yaşamının kendi kaleminden anlatımı.
Kitabın “Metin Olmak” şeklindeki adı, üç farklı duyguya gönderme yapıyor. Birincisi, Tümer Metin’in soyadından hareketle “kendisi olmak” anlamı taşıyor. İkincisi, Tümer’in çocukluğundan beri hayranı olduğu, onun gibi olmak istediği Beşiktaşlı efsane futbolcu Metin Tekin gibi olmak amacı... Üçüncüsü de “metin”, yani sağlam, sağduyulu, sabırlı olmak durumu.
Maçlardan, kamplardan, çoğu ilk kez dile getirilen ilginç anılar aktaran Fatih Terim’den Lucescu’ya, Daum’dan Tigana ve Del Bosque’ye kadar teknik adamlara, Tümer Metin’in birlikte top koşturduğu onlarca futbolcuya kadar çok sayıda portreyi de içeren kitap, ülkemizde bir futbolcunun kendisinin kaleme aldığı ilk anı kitabı olma özelliği taşıyor."
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

[KralKartal]

Metin olamadin be Metin... Fenere gidisini pismanliginida anlatiyor mu
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi